Brunettemmi

Emelie är en tjej på 29 år och även ensamstående mamma till en liten son. Hon har mycket attityd och humor. Älskar att stå i centrum och som har allt med shopping att göra, nästan lite för mycket. Hennes vänner betyder allt för henne och hennes son Emilio. Just nu är hon mammaledig och älskar livet som mamma. Han är den finaste i världen.

Vinterjacka.

Permalink0
God kväll.

Sitter i soffan efter en lång dag. På morgonen vid 7,45 gick jag till bilskolan för att gå på risk 1an som den heter, dom pratar om droger och alkohol. Man fick sig faktiskt en tankeställare. Helt sjukt hur många som kör påverkade varje dag i trafken. Han berättade om en farmor som gick över ett övergångställe med sitt barnbarn i en vagn. Kom en äldre man i bil, han hade druckit öl och hade inget snus kvar hemma så han tänkte jag åker och köper det. Han hörde på dom, barnet dog direkt och farmor dog på sjukhuset senare. Han fick 3 mån fängelse, helt sjukt! Våra lagar är bajs. En annan hade kört full på moped, en ung kille. Han körde in i en stolpe och klyvdes på mitten, man fick se när han låg där med kroppen delad. Är så hemskt! Jag skulle aldrig sätta mig i bilen med nån som druckit eller köra om jag har druckit. Jävla idioter rent ut sagt! Har minnen än från när min far körde full med mig i baksätet och han körde ner i diket, jag satt i barnstol och jag va inte gammal då. Men det sitter kvar i huvudet, det va mörkt. Hände 2 gånger, tur som va så hände det aldrig nått allvarligt. Men hur fan kan man ta med sitt barn i bilen?! Det är för mig hetlt sjukt. Men ett beroende tar verkligen över hela verklighetsuppfattningen.
Don`t Drink And Drive.
 
Har även jobbat idag och hela veckan ska man jobba, men jag är ledig helgen. På söndag fyller jag år, så då kommer farmor & farfar hit. Jag ska bjuda på fika, tror jag ska räkmackor och göra nån god efterätt. Men vet inte vad än, så svårt för farfar har gluten. Så det måste ju vara nått som passar han också, jobbigt när man måste tänka på det också. Måste jag köpa glutenfritt bröd. Men så är det ju, man fyller ju bara år en gång om året.
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
Beställade en ny vinterjacka igår, velat ha den så länge. Så nu bestämde jag mig för att beställa den, så de så!
Hoppas att den passar också, får se när jag får hem den.
 
 
 
 
 
 
 
 

Körkort.

Permalink4
God förmiddag.

Sitter med dom där förbannade körkortfrågorna, man kan bli galen rent ut sagt! Inte alls roligt, men jag måste. Jag ska ha det där körkortet i min hand. Men jag kommer inte stressa, för då vet jag att då blir det bara pannkaka av allt. Så jag tar det i min takt, alla har ju olika inlärningsförmågor. Jag och syster va på handledareutbildning på bilskolan igår, hon måste ju hänga med eftersom hon ska köra med mig och mamma är redan godkänd eftersom hon körde mig med mig innan när jag höll på.
Så nu är jag helt slut efter ha suttit med dom, man sitter och stirrar in i en daton i nästan en tim, ska ta en liten paus från det och fortsätter sen.
 
Varit ledig nu i två dagar, går på och jobba helgen. Känner inte för det, så långa pass på helgen. Man är helt slut på söndagen, tur att jag är ledig måndagen. Men det är ju bara att gilla läget, man måste ju jobba. Skulle absolut inte vilja vara arbetslös.

Snart är det jul, jag har inte köpt en julklapp än. Som vanligt får jag stressa i sista sekund, jag vill handla lugnt och höra julmusik i affärerna man går till. Men blir nog inte så, blir att handla fort. Blir inte att handla så mycket julklappar med tanke på att jag håller på med körkortet och måste lägga undan pengar till det. Men väldigt glad att jag har presentkortet, men 10 tusen kommer inte räcka kan jag säga! Inskrivningen kostade 2100 kr. Vad får man för det? Jo böcker och inloggning på internet så man kan göra körkortsfrågor, sen kostar utbildningen vi va på igår. 550 kr för varje person man kör med. Sen måste jag gå på risk 1 som kostar 700 kr. Sen måste jag gå på risk 2 som är halkbana plus en kurs på 2 tim, den kostar 1200 kr. Körningar på 45 min kostar 550 kr. Sen kostar uppkörningen 1200 kr. Man måste klara skrivning och körning på 2 mån, annars får man göra om det. Vilket kostar 1200kr igen för uppkörning. Jag måste ju köra några gånger på körskolan också. Så tror inte det kommer kosta 10 tusen, utan 18 tusen kanske... Såna pengar, men så gött när man har ett körkort sen. 
 
Mamma kommer sen, vi ska göra göra varm nyponsoppa med vispad grädde och frallor. Jag va så sugen på det! Vi åt nästan jämt det när jag bodde hemma innan, alltid på kvällarna. Är så gott när det är såhär kallt och mörkt ute. Har inte riktigt vant mig vid detta kalla mörka vädret än, trött hela tiden och kan sova när som helst. Men blir nog bättre när snön kommer.
 
Hoppas ni får en bra torsdag!
 
 
 
 

beroende.

Permalink0
God kväll.

Jag har ju ett beroende, inte ett beroende av droger, sprit eller cigg. Så glad för det! Men jag är fortfarande shopping beroende, bara att jag har lärt mig att tänka om och hur jag ska tänka tack vare Magnus & Patrik i Lyxfällan. Men just idag, det regnar och är allmänt tråkigt. Då blir min beroende som störst, just nu vill jag bara välja och vraka bland olika klädsidor och skorsidor på internet. Blir ju inte mer sugen eller så när dom visar massor av reklam också. Sett en tröja antal gånger nu som jag bara vill ha och klicka hem nu, men jag har inte pengar till det just nu. Så jag kan inte köpa den! Om det hade varit för några månader sen hade jag klickat hem den direkt på kredit, sen hade jag fått hem den. Varit jätte glad och levt på det i en månad till räkningen hade kommit med en uppläggningsavgift. Vilket det blir eftersom jag inte kan betala hela summan direkt, för jag har ju glömt att jag fortfarande betalar på nått annat jag beställde förra månaden. Den ångesten man får är inte värt det, så jag ska inte. Vill inte hamna där igen och jag ska inte det. Ändå hur jävla gärna jag vill ha den där förbannade tröjan! Det får bli nästa lön och då finns den väl inte min storlek. Men det får jag ju ta då!
 
Måste även gå till frisören, måste klippa och lägga slingor i utväxten. Ser ut som en råtta, som jag sa i tv haha. Tre personer har frågat mig om jag färgat håret, nej! Det är min förbannade utväxt för jag har inte haft råd att gå till frisören. Vet inte när jag kommer ha råd med det, eftersom det är jul snart och med denna lönen som kommer måste jag köpa julklappar. Jätte roligt verkligen! Men sånt är livet, kan ju inte få allt här i livet har man märkt. Men jag har fått världens bästa hjälp med min ekonomi, inte alla som får den chansen. Tacksam!
 
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
Till top